Microblog: zelfvertrouwen

 Zelfvertrouwen is een werkwoord. Als je het bezit, betekent dat niet vanzelfsprekend, dat dat altijd zo zal blijven.💡Wat betekent zelfvertrouwen als je het vanuit een fixed-mindset benadert?💡En wat betekent zelfvertrouwen benaderd vanuit een growth-mindset? Iemand met een growth-mindset zal wellicht meer inzien dat zelfvertrouwen een ladder is waar je opklimt en waar je soms ook een stapje terug op doet. Zelfvertrouwen komt niet alleen voort uit het gene wat je goed kan, beheerst, weet, laat zien, doet, ziet, hebt ontdekt of weet uit te stralen. Het komt ook voort uit je bewust zijn van- en het accepteren van veranderingen. In je gestel en om je heen. Er zijn zoveel factoren die er constant voor kunnen zorgen dat jij je anders voelt. Denk maar eens aan hormonen. Die kunnen behoorlijke roet in het eten gooien! Door zelfvertrouwen als iets te beschouwen wat situatieafhankelijk en veranderlijk is, leer je minder streng voor jezelf én voor anderen te zijn. Je stelt je verwachtingen bij en zorgt ervoor dat je jezelf en anderen telkens nieuwe ruimte en kansen geeft om te pieken en te dalen. Ook het hebben van verwachtingen (op het gebied van gedrag) is een vorm van oordelen en invullen..💡Wat brengt het hebben van verwachtingen te weeg in relatie tot anderen?💡Wat brengt het hebben van verwachtingen te weeg in relatie tot jezelf? … 

De microblogs zijn ook te lezen op de Instagram van Eigenwijsneus

Reageren via Facebook

Leave a Reply