Microblog: comfortzone

De comfortzone, yes, we kennen ‘m. Moeten we ‘m omarmen? Ja en nee. Ja, als je voornemen is lekker door te gaan zoals je doet en niet bezig bent met je eigen ontwikkelwensen. Nee, als je graag nieuwe dingen wilt leren en jezelf wilt blijven vernieuwen en heruitvinden. Veilig is fijn, vertrouwd, controleerbaar, overzichtelijk… Je kent het klappen van de zweep en zit bovenop alle zaken die je bezig houden. De vraag is: in hoeverre sta je open voor het leren van nieuwe dingen? Je comfortzone gaat je geen uitdaging bieden en nieuwe energie opleveren. Je focus ligt op het behouden van wat je bezit. Wat je weet en wat je kan. Op het inzetten en repeteren van wat je beheerst. De zone van de naaste ontwikkeling vraagt net wat meer lef van je. Je moet alle zeilen bijzetten, maar wat het je oplevert is: een gegroeide jij. Deze zone is spannend en onzeker, maar ook een speeltuin waar ondernemingen slagen én mogen mislukken. Mislukken mag altijd. Zonder het maken van fouten, is vernieuwing niet mogelijk. En soms moet je hulp vragen aan anderen, omdat je zelf nog niet alle nieuwe stappen beheerst, weet, ziet of kunt uitvoeren. Prima toch. Accepteer die knikkende knieën! 🌎 Samen leven, samen leren! 💡

Hoe ga jij om met het leren van nieuwe dingen?

Plaatje via mantraband pinterest

De microblogs zijn ook te lezen op de Instagram van Eigenwijsneus

Reageren via Facebook

Leave a Reply